بیش از یک‌سوم از شرکت‌کنندگان در یک نظرسنجی جدید در آلمان، گفته‌اند که شباهت‌هایی میان تحولات سیاسی اخیر در آلمان و دوران نازی‌ها وجود دارد. دو سوم از آنها نیز از اینکه دوباره فرهنگ مربوط به راستگرایان افراطی در جامعه آلمان نمایان شود، ابراز نگرانی کرده‌اند.

بیش از ۳۵ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی اعتقاد داشتند که میان تحولات سیاسی اخیر در آلمان و دوران نازی‌ها شباهت‌هایی وجود دارد. همچنین دو سوم از شرکت‌کنندگان (تقریبا ۶۵ درصد) بر این باور بودند که شهروندان آلمانی همین امروز هم می‌توانند کارهایی را انجام دهند که در دوران ناسیونال سوسیالیست‌ها در آلمان اتفاق می‌افتاد. این نظرسنجی به سفارش بنیاد "یادآوری، مسؤولیت‌، آینده" و توسط پژوهشگران موسسه تحقیقات بین‌رشته‌ای درگیری و خشونت در دانشگاه بیلفلد انجام و به تازگی منتشر شده است. در این نظرسنجی هزار نفر از طریق مصاحبه تلفنی به پرسش‌های دست‌اندرکاران پروژه پاسخ دادند. نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد، ۳۵.۹ درصد از قربانیانی که در آلمان زندگی می‌کنند، هنوز داستان‌های مربوط به زندگی خود را به نسل‌های بعدی منتقل می‌کنند. در عین‌حال اطلاعات کمی درباره عاملان جنایت‌های دوران نازی در جامعه آلمان وجود دارد. براساس نتایج این نظرسنجی، نیمی از پرسش‌شوندگان که در رده سنی ۱۷ تا ۹۳ سال قرار داشتند، ادعا کرده‌اند که اعضای خانواده‌شان از هواداران نازی‌ها نبوده‌اند. با این وجود، وقتی از آنها سوال شده که آیا اجدادشان از قربانیان بوده‌اند، در حدود یک‌سوم پاسخ مثبت داده‌اند.

همچنین از میان شرکت‌کنندگانی که در نظرسنجی گفتند؛ اجدادشان قربانی نازی‌ها بوده‌اند، تنها ۸.۱ درصد تایید کردند که بستگانشان از یهودیان، سینتی و روما (کولی‌ها) و گروه‌های سیاسی مخالف نازی‌ها بوده‌اند و حدود ۳۵ درصد نیز مدعی بودند که خانواده‌هایشان به دلیل پناهندگی، آواره بودن و یا اسیرشدن در جنگ، قربانی جنایت نازی‌ها شده‌اند. آندرئاس زیک، پژوهشگر دانشگاه بیلفلد که بر روی نتایج نظرسنجی کار کرده است، گفت:« در این نظرسنجی‌ها نشانه‌هایی از تغییر شیوه گفتمان و فرهنگ یادآوری رویدادهای تاریخی دیده می‌شود.»

در این نظرسنجی، دو سوم از پرسش‌شوندگان( ۶۵.۹ درصد) معتقد بودند که بررسی این مسئله که اجدادشان با نازی‌ها ارتباط داشته‌اند، سودمند است.

با این وجود، نتایج نظرسنجی نشان می‌دهد که در خانواده نیمی از پرسش‌شوندگان(۵۰.۱) به ندرت درباره این موضوع صحبت می‌شود. ۱۷.۹ درصد بی‌علاقگی اجداد خود به اتفاقات آن زمان و ۱۲ درصد نگرانی آنها از تحریک احساسات را دلیل این سکوت عنوان کرده‌اند. همچنین ۵۸ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفته‌اند که شخصا، علاقمند به مطالعه درباره دوران نازی‌ها هستند و از طریق کتاب‌ها، فیلم‌ها و اینترنت وقایع آن زمان را دنبال می‌کنند. یوناس ریس، مدیر تحقیقات در دانشگاه بیلفلد معتقد است که بازدید از بناهای یادبود کار اجباری نیز می‌تواند به عنوان راهی برای شناخت دورران نازی‌ها استفاده شود. به گفته او، تنها یک دوم شرکت‌کنندگان در نظرسنجی از اردوگاه‌های کار اجباری بازدید کرده‌اند. به اعتقاد این محقق، بناهای یادبود را باید برای آموزش‌های سیاسی – تاریخی تقویت کرد.

منبع:

http://www.migazin.de/2019/04/12/studie-jeder-dritte-parallelen-ns/

کد خبر 1174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =